A GRAFIKUSOK XVIII. ORSZÁGOS VERSENYE ÚJVIDÉKEN

A szakközépiskolák 18. országos versenyét a Kémia, nemfémek és nyomdaipar tevékenységi területének Grafikus oktatási irányzatán 2013. április 23-25 között tartották meg Újvidéken. Az idei verseny házigazdája az újvideki Mileva Marić – Ajnštajn Technikai iskola volt.

A versenyen 9 szerbiai középiskola 44 tanulója vet részt: Mileva Marić – Ajnštajn  Technikai iskola Újvidék, Žikica Damnjanović Vegyészeti-technológiai és Élelmiszeripari iskola Smederevska Palanka, Technikai iskola Užice, Technikai iskola Stara Pazova, Élelmiszer és Vendéglátóipari iskola Čačak, Božidar Đorđević Kukar Vegyészeti-technológiai iskola Leskovac, Vegyészeti-technológiai iskola Vranje, Grafikus iskola Novi Beograd és a szabadkai Politechnikai iskola. A versenyen felmérték a harmadik és negyedik osztályos tanulók elméleti és gyakorlati tudását, valamint a négy eves szakirányok következő oktatási irányzatainak tudásszintjét: nyomtató technikus, kiszerelési technikus, fényképész, nyomdaipari előkészítő technikus – kísérleti tagozat, nyomdaipari terméktervező technikus – kísérlet tagozat és a hároméves szakképesítés szintjét.

Igen erős versenyben iskolánk tanulói figyelemre méltó helyezéseket értek el: egyéni versenyben Nemanja Tumbas a GFT 4/5  osztály tanulója 3. helyezést ért el a nyomtató technikusok között, Ines Kujundžić a GFT 4/5 osztály tanulója ugyancsak 3. helyezést ért el a fényképészek között. Csapatban pedig  összettettben a második helyezést értük el a nyomdász szakirány versenyében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.