A NYOMDAIPARI SZAKON TANULÓ KÖZÉPISKOLÁSOK XVI KÖZTÁRSASÁGI VERSENYE

2011. május 13-tól 15-ig a Politechnikai Iskola házigazdája volt a nyomdaipari szakon tanuló középiskolások XVI Köztársasági versenyének – a kémia, nemfémek és nyomdaipar szakterületen. A versenyen 48 tanuló vett részt a következő 9 szerbiai középiskolákból: “Mileva Marić – Ajnštajn” Műszaki Iskola – Újvidék, “Žikica Damnjanović” Vegyészeti-Technológiai és Élelmiszeripari Iskola – Smederevska Palanka, Műszaki Iskola – Užice, Vegyészeti-Textilipari Műszaki Iskola – Loznica, Élelmiszer- és Vendéglátóipari Iskola – Čačak,  “Božidar Đorđević Kukar” Vegyészeti-Technológiai Iskola – Leskovac, Élelmiszeripari-Vegyészeti Iskola – Niš és Politechnikai Iskola – Szabadka. A versenyben 4 oktatási profil mérte fel elméleti és gyakorlati tudását: nyomtató technikusok és nyomdaipari kiszerelési technikusok, nyomdaipari előkészítő technikusok – kísérleti tagozat, valamint nyomdaipari terméktervező technikusok – kísérleti tagozat.

Iskolánk vendége volt Milan Bošković, a belgrádi Oktatás- és Nevelésfejlesztési Intézet nyomdaipari szakterülettel megbízott tanácsadó-koordinátora, mr Ljiljana Denić, a Szakközépiskolák ügyviteli egyesületének a kémia, nemfémek és nyomdaipar, valamint a geológia, bányászat és kohászat szakterületek elnöke és Dubravko Deželić, a zágrábi Grafikai Iskola igazgatója. Az ünnepélyes megnyitón a vendégeket Slobodan Čamprag, a Városi Tanács oktatási és nevelési ügyekkel megbízott tagja, Iso Planić, a Politechnikai Iskola igazgatója és iskolánk tanulói köszöntötték. Az iskola folyosóján pedig tanulóink idei iskolaévi szakmunkáinak kiállítása volt megtekinthető.

A verseny mellett, kulturális-szórakoztató program is várt  minden résztvevőre: a “Kellékfeleség” című film vetítése, diszkó est a Mladost Művelődési Egyesületben, valamint a Rotografika nyomda látogatása.

A verseny eredményei (.pdf, szerb nyelven)

A versenyről készült képek a képtárban tekinthetőek meg >>

Teorijski deo takmičenja