A Politechnikai Iskola két évtizede

Április 26-án, kedden fontos jubileumot ünnepeltünk – intézményünk húsz éve viseli a Politechnikai Iskola nevet.
Az ünnepség a Majda Vig tanulónk (LTD 3/11) alkotásaiból rendezett kiállítás megnyitójával vette kezdetét. A kiállított akvarellek, grafikák, linómetszetek és rajzok festészet és grafika órákon készültek az elmúlt három tanév folyamán.
A gazdag jubileumi program keretében az iskola tanulói is felléptek megcsillogtatva sokrétű tehetségüket. Az ünnepségen jelen volt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere is, aki felszólalásában üdvözölte a jelenlevő vendégeket, tanulókat és tanárokat, valamint méltatta a tanintézmény eddigi sikeres munkáját.
A Politechnikai Iskola egykori tanulói, Fedor Jurić, Ivan Šuić, Damir Grbić, Maja Trivunović, Rašo Milutinović, Nora Gastanj és Oliver Vajda a középiskolában töltött napokról meséltek, és beszámoltak arról is, mivel foglalkoznak jelenleg.
A közelmúltban iskolánk 18 tanulója és két tanára (Natalija Trbović Toljagić és Srđan Milodanović) az Erasmus+ program által támogatott, és a Tempus Közalapítvány védnöksége alatt megvalósult, Utazom és tanulok elnevezésű projekt keretében három hetet töltött Barcelónában. Iskolánk igazgatója, Iso Planić ez alkalomból átadta nekik az elvégzett szakmai gyakorlatról szóló bizonylatokat.
A folytatásban Iva Biljanski (GFO 2/7) és Leon Đurić (TPA 1/5) zeneszáma következett, majd iskolánk sikeres szavalója, Sofija Marić (TPA 3/5) előadta Marija Knežević A kartográfia kezdetei című költeményét.
A műsor záróakkordjaként a közönség nagy örömére fellépett a szabadkai Ifjúsági Leánykórus Murényi Mátyás vezényletével.
Az iskola folyosóin a képzőművészeti technikus szakirány tanulóinak különböző technikákkal készült alkotásai kerültek bemutatásra, az egyik tanteremben pedig az érdeklődők megtekinthették a szabadkai Ivan Sarić Műszaki Iskola által szervezett idei Projekthéten bemutatott innovatív projekteket, a Mobil Trónust, a Nyitott Múzeumot, az Interaktív Emléktárgyat, a Hologramos Bemutatót, a Világító Elméjű Embert, a PET-kertet és az Élőképet.

 

Az eseményen készült fényképek megtekinthetők a weboldalon és az iskola Facebook galériájában.