A POLITECHNIKAI ISKOLA NAPJÁNAK MEGÜNNEPLÉSE

2013. április 26-án pénteken ünnepélyes keretek között, már 11. alkalommal  ünnepeltük meg a Politechnikai iskola napját. Ezzel a hagyománnyal 2002. április 26-ára emlékezünk amikor intézményünk az addigi November 18 – Építészeti iskola név helyett felvette a Politechnikai iskola nevet. Ez a nap iskolánk minden tanára és tanulója számára kivételes volt, hiszen sokban különbözött a megszokott tanítási napoktól. Meglátogattak bennünket meghívott vendégeink valamint számos volt kolléga és tanár  is. Diákjaink ünnepélyes műsorral és alkotásaik bemutatásával kedveskedtek vendégeinknek, valamint egy újításra is sor került. Még ha csak egy iskolai óra erejéig is, mégis átvették a tanári szerepet és órát tartottak társaiknak és a tanároknak, hogy átérezzék ezen szakma fontosságát és nehézségeit.

Az iskolanap kiváló alkalom volt arra, hogy tanulóink tehetsége kibontakozzon és bemutassák mindazt amit ezen iskolaév alatt tanultak, kezdve a szakirányú munkáktól egészen a tanuláson kívüli tevékenységekig. Az iskola napja alkalmából megtartott előadáson vendégeink megtekinthették a dráma szakkőr Nekem nincs tehetségem előadását, a Mon Mirage tánciskola bemutatóját, egy igazán hatásos pantomím előadást, meghallgassák a Murényi Mátyás vezetésével fellépő Ifjúsági Leánykórust és versmondást, valamint az ünnepség végén a tambura zenekar műsorát.

Mindezeken felül, iskolánk 56 tanulója kapott mediátor képesítést, ami a Politechnikai iskola számára jelentős elismerést és ösztönzést jelent a jövőbeni sikeres oktató-nevelő munka terén.