AZ INFORMATIKA NAPJAI VAJDASÁGBAN 2013

Az Informatika napjai Vajdaságban 2013 elnevésű akció keretein belül a Politehnichnikai Iskola jutalomban részesült az elért eredményekért és a Moodle rendszerben kialakított tanfolyamaiért. Ez a rendezvény immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre az általános és középiskolák számára, a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság védnöksége alatt, a Tudomány, Technológia és Informatikafejlesztési Központ szervezésében (CNTI). A projekt célja serkenteni a vajdasági oktatás informatizálását és népszerűsíteni az új technológiák alkalmazását az oktatásban és az iskolák oktatáson kívüli tevékenységeiben egyaránt.

A pályázat során értékelésre kerültek, többek között, az iskolák következő tevékenységei: a számítógépek alkalmazása az oktatásban és az iskola igazgatásában, a tanárok informatikai képzései, multimédiás bemutatók készítése és alkalmazása az oktatásban, interaktív táblák használata, az iskola honlapja és elektronikus tanfolyamai.

Jelenleg iskolánkban 34 elektronikus tanfolyam működik, nagyobbrészt a szaktantárgyakból. A tanfolyamok kategóriában idén két iskola kapott díjat: a kikindai Műszaki Iskola és a szabadkai Politechnikai Iskola. Az ünnepélyes zárórendezvényre 2013. december 20-án került sor Újvidéken, melyről fényképek az iskola képtárában találhatóak.